Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Ενωτικό Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση

  Με τη ψήφιση του 3ου μνημονίου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τις πολιτικές της λιτότητας που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια εντείνοντας την επίθεση ενάντια στους εργαζομένους και τη νεολαία. Ο χώρος της εκπαίδευσης δεν αποτελεί εξαίρεση από αυτήν την επίθεση. Η συνέχιση της εφαρμογής του νόμου Διαμαντοπούλου/Αρβανιτόπουλου υποβαθμίζει την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η υπάρχουσα υποχρηματοδότηση, οι υλικοτεχνικές ελλείψεις , οι απολύσεις προσωπικού, οι αλλαγές στα προγράμματα σπουδών, η μείωση των δωρεάν φοιτητικών παροχών ( τα συγγράμματα , η σίτιση, η στέγαση) διαμορφώνουν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τους φοιτητές/τριες. Οι πολιτικές υποβάθμισης, ανοίγουν τον δρόμο για περαιτέρω συγχωνεύσεις, καταργήσεις τμημάτων και εισάγουν τα δίδακτρα στο πανεπιστήμιο. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες στο Πάντειο ο φοιτητικός σύλλογος αδυνατεί να συνεδριάσει και να πάρει αποφάσεις με κύρια ευθύνη της “υπεύθυνης” δύναμης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία εμποδίζει τις συλλογικές διαδικασίες για να εξυπηρετήσει τη πολιτική του μνημονίου. Σε αυτό το τοπίο και την κατάσταση της χώρας, δεν μπορεί να μην λαμβάνουμε υπόψιν τις πολεμικές επεμβάσεις και τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές που ακολουθούνται και οδηγούν στον θάνατο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.
Για όλους αυτούς τους λόγους και ενόψει της πανεργατικής απεργίας την Πέμπτη 12 Νοέμβρη , καλούμε τον Φοιτητικό Σύλλογο να συζητήσει και να αποφασίσει για την συμμετοχή του στο συλλαλητήριο. Επίσης, είναι σημαντικό στην επέτειο του Πολυτεχνείου ο Φοιτητικός σύλλογος να δώσει ένα αγωνιστικό στίγμα με την συμμετοχή του στον τριήμερο εορτασμό και την πορεία.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡH 
ΣΤΙΣ 14:00 
ΣΤΗΝ 108 ΣΤΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΤΙΡΙΟΑριστερή Ενότητα , ΑΝΑΣΑ ΕΑΑΚ, Αγωνιστικές Κινήσεις , Ελευθεριακό Σχήμα Παντείου , Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: