Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΙ...



…όπως μας προειδοποίησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου λέγοντάς μας επίσης «ετοιμαστείτε ρε κωλόπαιδα», «έχετε τελειώσει», «από εσάς θα είναι ο επόμενος Γρηγορόπουλος» και πολλές άλλες απειλές και ύβρεις.

Όπως είναι γνωστό, η πορεία της 6ης Δεκεμβρίου για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, του αδικοχαμένου 15χρονου, έγινε με πολλά επεισόδια και πολλή βία. Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν κλείσει από το πρωί ολόκληρο το κέντρο δείχνοντάς μας εξ΄αρχής τις προθέσεις τους. Το ξύλο, οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης και τα δακρυγόνα έπεφταν βροχή, ενώ φυσικά δεν έλειψαν και οι αμέτρητες προσαγωγές.
Την επομένη, 7/12, 3 άτομα απ΄την Αριστερή Ενότητα του ΕΜΠ που συλλήφθηκαν χωρίς κανένα πραγματικό λόγο στην πορεία οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων με βαριές κατηγορίες εώς και κακουργήματος. Εκεί βρέθηκαν αρκετά άτομα μεταξύ των οποίων μέλη της Αριστερής Ενότητας που προσπάθησαν να εμποδίσουν τους αστυνομικούς να βάλουν μέσα στο κτήριο τους συλληφθέντες. Τότε οι δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες είχαν περικυκλώσει τα άτομα που βρίσκονταν εκεί, επιτέθηκαν και άσκησαν τόσο λεκτική όσο και ωμή βία με γκλοπ, ασπίδες και κλωτσιές, χτυπώντας ακόμα και στο κεφάλι. Το αποτέλεσμα ήταν δύο άτομα να οδηγηθούν στο νοσοκομείο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα: θα περιμένουμε μέχρι να πέσει κι άλλη σφαίρα; Μέχρι να θρηνήσουμε κι άλλο «Γρηγορόπουλο», που μπορεί να είναι ο καθένας από εμας; Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει μια βάναυση και απρόκλητη επίθεση σε όλους τους νέους καταπατώντας κάθε ελευθερία και δικαίωμα μας. Μας τρομοκρατούν! Πρώτα με το νομοσχέδιο για την παιδεία, έπειτα με συλλήψεις και δακρυγόνα. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε αδύναμοι και ότι θα μας φιμώνουν κάθε φορά που θα σηκώνουμε το κεφάλι.

Όμως μπορούμε και πρέπει να τους αποδείξουμε το αντίθετο! Οι νέοι και ειδικά οι φοιτητές πρέπει να υπερασπίζονται τις ελευθερίες, τα  ανθρώπινα δικαιώματα και τα δημόσια αγαθά που κατακτήθηκαν με θυσίες και αγώνες χρόνια πριν. Να διεκδικήσουν ένα αξιοπρεπές μέλλον και να μην είναι δέσμιοι της τρομοκρατίας.


 ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: