Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝH Συνέλευση του Στεκιού Μεταναστών καταγγέλλει φασιστικής έμπνευσης απόπειρα εμπρησμού με αυτοσχέδιο μηχανισμό, τρία χρόνια μετά την επίθεση στο Στέκι με χειροβομβίδα

Τα ξημερώματα της Κυριακής, άγνωστος που επέβαινε σε μηχανάκι, πέταξε έναν εμπρηστικό μηχανισμό μπροστά στο Στέκι Μεταναστών-Κοινωνικό Κέντρο της οδού Τσαμαδού στα Εξάρχεια. Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός αποτελούταν από ένα μπουκάλι του νερού με βενζίνη, στο στόμιο του οποίου είχε τοποθετηθεί μια κροτίδα («κινέζικο»). Εκείνη την ώρα το Στέκι ήταν κλειστό, αλλά η παρουσία στον πεζόδρομο μιας παρέας φαίνεται ότι φόβισε τον κατά τ΄ άλλα λεβέντη μοτοσικλετιστή, με αποτέλεσμα να πετάξει το μηχανισμό πρόωρα και σε σχετική απόσταση από την είσοδο του Στεκιού. Πέρα από το δυνατό θόρυβο και μια μικρή φωτιά που έσβησε μόνη της, δεν υπήρξαν ζημιές.

Είναι προφανής η φασιστική λογική τέτοιων ενεργειών. Εξίσου προφανές το ότι δεν μας φοβίζουν, αλλά μάς κάνουν πιο αποφασισμένους να συνεχίσουμε τον αγώνα πιο μαχητικά και πιο οργανωμένα. Ωστόσο, οφείλουμε να κάνουμε δύο επισημάνσεις. Πρώτον, το κύμα ρατσιστικών-φασιστικών επιθέσεων που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα πρέπει να βρει την απάντηση που του αντιστοιχεί. Δεύτερον, η προκλητική παρουσία των μηχανοκίνητων αστυνομικών στρατών στο κέντρο της πόλης ουδόλως πτοεί μια ορισμένη κατηγορία παρανομούντων, δηλαδή όσους επιτίθενται σε μετανάστες και πολιτικούς χώρους -το αντίθετο θα λέγαμε. Πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι τρία χρόνια μετά την επίθεση με χειροβομβίδα στο Στέκι, όχι μόνο δεν έχει συλληφθεί κανένας, αλλά ουσιαστικά έχει πάψει κάθε έρευνα.

Εμείς θα συνεχίσουμε πιο δυναμικά γνωρίζοντας ότι εντέλει το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους.

Η Συνέλευση του Στεκιού Μεταναστών, 4/6/12
Πηγή:RedNoteBook

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.